Sauli Kemppainen avasi uuden ravintolan Helsinkiin
Erittäin laajan kansainvälisen ravintola-alan kokemuksen omaava ammattilainen Sauli Kemppainen on saavuttanut urallaan lukuisina eri vuosina ravintolalleen arvostetun ja himoitun Michelin-tähden.
travelnews.fi
Matkailualan uutisia alan ammattilaisille
Erittäin laajan kansainvälisen ravintola-alan kokemuksen omaava ammattilainen Sauli Kemppainen on saavuttanut urallaan lukuisina eri vuosina ravintolalleen arvostetun ja himoitun Michelin-tähden.
Ravintolapalvelujen käyttö on nyt ennätyksellisen suosittua. Ravintolaruokailun trenditutkimuksen mukaan yhä useampi syö ravintolassa paikan päällä. Hintatason merkitys ruokailupaikan valintaperusteena on nousussa. Ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymiset ovat vähentyneet yli kolmanneksella verrattuna pandemiaa edeltäneeseen aikaan. Ravintoloiden raaka-aineiden tukkuhintojen ja sähkön hinnan raju nousu nakertaa yritysten kannattavuutta.
Verohallinto ja Tulli tehostavat alkoholin verkkokaupan verovalvontaa marraskuusta 2022 alkaen. Carsin-viinitilan toimitusjohtaja ja viinintekijä Nea Berglund suhtautuu asiaan myönteisesti, sillä yhteiset pelisäännöt laittavat alan toimijat samalle viivalle.
Sauli Kemppainen on laajan kansainvälisen ravintola-alan kokemuksen omaava ammattilainen, joka on saavuttanut urallaan lukuisina eri vuosina ravintolalleen arvostetun Michelin-tähden. Viimeksi hän on vetänyt Berliinissä Savu-nimistä ravintolaa.
Maailman suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs järjestää tämän vuoden Suomen suurkapitulinsa Helsingissä. Rôtisseurs-toiminta tunnetaan parhaiten ravintoloille myönnettävästä Chaîne des Rôtisseurs-kilvestä sekä Rôtisseurs-arvonimen omaavien henkilöiden kantamista käädyistä. Kilpiravintoloita Suomessa on yli 80.